Robežsargi konfiscē cigaretes vairāk kā 2000 latu vērtībā

© Valsts Robežsardze

Nedēļas nogalē Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 10 cigarešu nelikumīgas pārvadāšanas gadījumus, kopumā izņemot 57 980 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām par aptuveni 2540 latu vērtībā.

Zīmīgākie gadījumi konstatēti šā gada 6.decembra vakarā, kad Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas Skrudalienas pagastā uz ceļa Braslava – Daugavpils pusstundas laikā aizturēja divas automašīnas Passat Variant un Peugeot 607 un izņēma Latvijā nelikumīgi ieviestas cigaretes vairāk kā 2000 latu vērtībā.

Automašīnas Passat Variant vadītājs, 1986.gadā dzimušais Latvijas pilsonis par cigarešu nelikumīgu pārvadāšanu aizturēts atkārtoti gada laikā. Automašīnas bagāžas nodalījumā slēpnī, kurš ierīkots dubultgrīdā, robežsargi konstatēja 14 200 cigaretes „Magnat light”, „Camel” un „Prima” ar Baltkrievijas akcīzes markām 600 latu vērtībā.

Savukārt, automašīnas Peugeot 607 autovadītājs, 1973.gadā dzimušais Latvijas nepilsonis, slēpjot automašīnas bagāžas nodalījumā, bamperos, sliekšņos, aizmugurējos spārnos un zem aizmugurējiem sēdekļiem, Latvijā nelikumīgi bija ievedis 35 960 cigaretes „Magnat legkije”, „Magnat”, „Premjer legkije” un „Premjer” ar Baltkrievijas akcīzes markām. Izņemtās preces aptuvenā vērtība 1600 lati.

Par cigarešu nelikumīgu ievešanu Latvijā atkārtoti gada laikā pret 1986.gadā dzimušo Latvijas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas, savukārt, 1973.gadā dzimušais Latvijas nepilsonis šoreiz tiks sodīts administratīvi pēc LAPK 169.3.panta par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, par ko personai draud 50 līdz 500 lati liels naudas sods.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais