Aptur organizētu nelegālu spirta pārvadātāju grupu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, veicot operatīvās darbības pasākumus, ir apturējusi organizētu nelegālu spirta pārvadātāju grupējumu. Pārbaudes laikā kādā kravas automašīnā Maskavas ielā tika atklātas deviņas 200 litru mucas ar spirtam raksturīgu smakojošu šķidrumu.

 Tika aizturētas divas personas, kurām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

17.oktobrī, veicot operatīvās darbības pasākumus, VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas konstatēja organizētu nelegālu spirta pārvadāšanas faktu ar kravas automašīnu IVECO. Kravas automašīnā kopumā tika atrasti apmēram 1650 litri šķidruma ar spirtam raksturīgu smaku. Minētās kravas automašīnas pārvietošanu ar rāciju palīdzību organizēja divas personas, kuras pašas pārvietojās divās citās vieglajās automašīnās - Audi un VW Passat.

Par minēto faktu ierosināts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā1 paredzētajām noziedzīga nodarījuma pazīmēm par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā. Kriminālprocesa ietvaros aizturēti divi Latvijas pilsoņi, kam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Nelegālais spirts un kravas mikroautobuss IVECO kriminālprocesa ietvaros izņemti un tuvākajā laikā tiks nodoti atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tiks lemts jautājums par lietas materiālu pārsūtīšanu pēc piekritības Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei.

Pēdējo četru mēnešu laikā šis ir jau trešais VID Muitas kriminālpārvaldes uzsāktais kriminālprocess par alkoholisko dzērienu kontrabandu, kā arī nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais