Dzērājšofera vērienīgā aizturēšanā cietis policists un pasažiere

Ķekavas pusē pagājušā sestdienā pēc vērienīgas pakaļdzīšanās policija apturējusi 20 gadus vecu dzērājšoferi. Pakaļdzīšanās laikā cietis policists un nejauša pasažiere, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sestdienas vakarā policija saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka Vecumniekos manījis "Mitsubishi" markas auto, kura vadītājs varētu būt reibumā.

Pēc kāda laika policija aizdomīgo auto pamanīja, braucam no Vecumniekiem Bārbeles virzienā. Uz vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstāties autovadītājs nereaģēja un sāka bēgt, radot reālus draudus apkārtējiem satiksmes dalībniekiem.

Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju un aizturētu pārgalvīgo šoferi, automašīnas vajāšanā iesaistījās arī kolēģi no Rīgas, taču bēgošais autovadītājs joprojām nepadevās.

Pakaļdzīšanās laikā policistiem nācās pielietot dienesta šaujamieročus, taču lielā ātruma un "Mitsubishi" vadītāja agresīvās braukšanas dēļ šaujamieroči nebija efektīvi.

Turpinot bēgšanu, pārgalvīgais vadītājs vairākkārt mēģināja taranēt policijas automašīnas un vienu no policijas automašīnām agresīvajam vadītājam pat izdevās nostumt no ceļa, taču tas policistus neapturēja un vēl pēc dažiem kilometriem policistiem izdevās apturēt bēgošo automašīnu, no sāniem taranējot tās aizmugurējo daļu.

Izlecis no automašīnas, vadītājs turpināja bēgšanu kājām, taču pēc pārdesmit metriem jaunais vīrietis tika aizturēts. 20 gadus vecais vadītājs atradās 0,72 promiļu reibumā un viņam bijušas liegtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē pēc pagājušā gada augustā izdarīta pārkāpuma - braukšanas reibumā.

Traucoties pa šoseju, iereibušais jaunietis ar savu auto aizķēra arī kādu ceļa malā apturētu transportlīdzekli, traumējot tajā sēdošo sievieti. Tāpat viegli cietis arī viens no policijas darbiniekiem.

Pret jauno vīrieti šobrīd ir sākts kriminālprocess pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem un šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Svarīgākais