Muitnieki pieķer trīs kontrabandistus ar 340 000 nelegālu cigarešu

© nra.lv arhīvs

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki pagājušās nedēļas otrajā pusē uz Latvijas ārējās robežas trīs gadījumos aizturēja kontrabandistus, kuri mēģināja valstī nelikumīgi ievest 339 800 cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Kā aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja, 13.oktobrī Pāternieku muitas kontroles punktā VID amatpersonas kravas automašīnas kontroles laikā piekabes grīdā, zem iebūvētas lūkas izveidotā slēptuvē, divos rezerves riteņos un divos piekabes paceļamajos riteņos atrada 39 000 cigarešu "More" un 62 400 cigarešu "Bond" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pašā dienā Indras muitas kontroles punktā VID amatpersonas sadarbībā ar robežsargiem, veicot Latvijā iebraucošā kravas vilciena kontroli, atklāja, ka ogļu kravā ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 200 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 10.oktobrī Pāternieku muitas kontroles punktā VID amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas kontroli, atklāja, ka piekabes padziļinājumā zem grīdas ir izveidota slēptuve, kurā atrodas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 38 840 cigaretes "Bond" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par minēto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē tika sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 1.daļu, pastāstīja Teice-Mamaja.