Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jelgavā, iespējams, vairāki cilvēki nāvīgi saindējušies ar nelegālu alkoholu

© Scanpix

Jelgavā, Kazarmes ielas apkaimē, šodien vairāki cilvēki smagi saindējušies ar, iespējams, nelegālu alkoholu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

No saindēšanās bojā gājuši trīs pieaugušie, kā arī, iespējams, viens sirmgalvis. Vēl viena aptuveni 24 gadus veca sieviete smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Cilvēki, visticamāk, saindējušies ar nelegālas izcelsmes alkoholu. Par "krutkas" izgatavošanu un izplatīšanu aizturētas divas personas.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse atteicās sniegt sīkāku informāciju par šo gadījumu, norādot, ka nav zināms, vai saindēšanos izraisījis tieši nelegāls alkohols. Informācija par notikušo varētu tikt sniegta rīt. Virse atteicās apstiprināt vai noliegt faktu, ka bojā gājuši vairāki cilvēki.

Aģentūrai LETA pagaidām neizdevās noskaidrot, vai mediķu aprūpē Jelgavā nonākuši cilvēki ar smagas saindēšanās pazīmēm. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola pastāstīja, ka Jelgavas slimnīcā šodien ar alkohola saindēšanās pazīmēm nogādāti tikai divi aptuveni 55 gadus veci vīrieši, kas šorīt ap plkst.11.18 atrasti guļam uz soliņa Raiņa un Tērvetes ielu krustojumā.

Jelgavas slimnīcā šodien reģistrēti divi mirušie, taču tie bijuši ap 80 līdz 90 gadus veci cilvēki, kas nomiruši hronisku slimību dēļ. Par citiem bojā gājušajiem līdz svētdienas pēcpusdienai Jelgavas slimnīcā informācijas neesot.