Rēzeknē vīrieti aiztur par pirms 20 gadiem pastrādātu bagātnieka slepkavību

Rēzeknē septembrī likumsargi aizturējuši vīrieti par 1993.gadā pastrādātu turīga cilvēka slepkavību.

Vīrietis apsūdzēts par izspiešanu, svešas mantas nolaupīšanu un slepkavību atbildību pastiprinošos apstākļos. Vīrietis jau 1996.gadā bija tiesāts par citiem noziegumiem un saņēmis sodu - brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Pagaidām nav zināms, kad lietu nosūtīs uz tiesu.

1993.gada martā apsūdzētais ar vēl diviem partneriem izveidojis organizētu grupu, lai kopīgi veiktu izspiešanu un citus noziegumus, uzskata prokuratūra.

Vienam no grupas dalībniekiem bijušas ziņas par kāda viņam pazīstama vīrieša labo materiālo stāvokli, un trijotne vienojusies no vīrieša izspiest mantas. Īstenojot savu nodomu, grupa novērojusi potenciālā upura un viņa ģimenes locekļu uzvedību pie viņu dzīvesvietas. Izspiešanas atbalstīšanā piesaistīta arī kāda sieviete.

Piesaistītā sieviete ar viltu uzaicinājusi cietušo ierasties dzīvoklī Rīgā, kurā jau atradās trijotne ar nozieguma izdarīšanai sagatavotiem rīkiem.

Saskaņā ar apsūdzību cietušais ticis sasiets un ar līmlenti viņam aizlīmēta mute un acis, kā arī cietušajam draudēts un pret viņu pielietota vardarbība, lai tas atklātu naudas un citu vērtslietu atrašanās vietu. Cietušajam izdevās noraut sev līmlenti un ieraudzīt starp uzbrucējiem savu paziņu, kas uzbrucējus nobiedējis. Tāpēc, lai upuris neziņotu policijai, trijotne nolēma viņu nogalināt.

Sasietais vīrietis ielikts automašīnas "Moskvič" bagāžniekā un aizvests uz meža masīvu. Mežā uzbrucēji turpinājuši prasīt, kur atrodas nauda un citas vērtslietas. Lai panāktu cietušā runāšanu, viens no uzbrucējiem tam pie galvas pielicis mazkalibra šautenes stobru, bet pārējie upura klātbūtnē rakuši kapu, uzskata apsūdzība.

Izspiešanas beigas bija cietušajam traģiskas - uzbrucēji katrs pēc kārtas uz viņu izšāva no mazkalibra šautenes. Prokuratūras preses sekretāre pastāstīja, ka Rēzeknē aizturētā vīrieša biedriem tiesa jau agrāk piesprieda nosacītu sodu.

Latvijā

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais