Pļaviņu novadā bez atļaujas pārvadā bisi

Naktī uz 3.decembri plānota reida laikā Pļaviņu novada Vietalvas pagastā Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas darbinieki par nereģistrētas gludstobra bises pārvadāšanu aizturējuši kādu vīrieti, aģentūra LETA uzzināja VP.

Aizturētais 1980.gadā dzimušais vīrietis automašīnā "Daewoo Leganza" bez atļaujas vedis gludstobra bisi, aprīkotu ar prožektoru, turklāt ierocis bijis pielādēts.

Policija norāda, ka aizturēšanas brīdī vīrietis ar nelikumīgi glabāto bisi devies medībās.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas "par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas". Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai arests, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Tostarp policija arī atgādina, ka saskaņā ar Medību likumu no 1.decembra ir sācies saudzēšanas periods stirnām, tālab bez Krimināllikumā paredzētās atbildības par vienu nelikumīgi nomedīto stirnu pārkāpējam jāatlīdzina zaudējumi 1548 latu apmērā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais