Par Liepājas pastnieces aplaupīšanas inscenēšanu sāk kriminālvajāšanu pret piecām personām

Sākta kriminālvajāšana pret piecām personām, kuras 10.oktobrī Liepājā piedalījās pastnieces aplaupīšanas inscenēšanā, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. Policija visus procesā apkoptos materiālus nodevusi prokuratūrai. Pagaidām apsūdzības vēl nav uzrādītas.

10.oktobrī Liepājā, Ložmetējnieku ielā, kāds vīrietis 1969.gadā dzimušai pastniecei iepūta sejā asaru gāzi un nolaupīja pasta somu ar pensiju izmaksai paredzēto naudu - 2800 latiem.

Tika sākts kriminālprocess, un neatliekamo operatīvo pasākumu rezultātā policija noskaidroja, ka patiesībā laupīšana nav notikusi, bet gan pati pastniece pēc iepriekšējas norunas kopā ar 1965.gadā dzimušo faktisko vīru, paziņu - 1977.gadā dzimušu vīrieti - un 1973.gadā dzimušu draudzeni šo notikumu inscenēja. Noziegumā tika iesaistīta arī pastnieces draudzenes 1993.gadā dzimusī nepilngadīgā meita un 1988.gadā dzimusi jauna sieviete - līdzzinātāja, kura tiks saukta pie atbildības par neziņošanu par noziegumu.

1973.gadā dzimusī sieviete ar piesavināto naudu bēguļoja, līdz tika aizturēta ar daļu no nolaupītās naudas.

Abi vīrieši un 1973.gadā dzimusī sieviete atrodas apcietinājumā, bet pašai pastniecei un jaunajai sievietei piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais