Engures novadā atsavina vērienīgu daudzumu marihuānas un aiztur divas personas

Vakar, 16.septembrī, kādā angārā Engures novada Smārdes pagastā policisti atraduši un atsavinājuši vērienīgu daudzumu marihuānas, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

VP Tukuma iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpārvaldes darbiniekiem kriminālprocesa gaitā sankcionētas kratīšanas laikā kādā angārā Engures novada Smārdes pagastā atsavināja 1376 marihuānas stādus, kā arī trīs maisus ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu.

Angārā bija speciāls aprīkojums stādu audzēšanai.

Policijas darbinieki saistībā ar atradumu aizturējuši kādu 1972.gadā dzimušu sievieti un 1971.gadā dzimušu vīrieti, kuriem tiek lemts par drošības līdzekļu piemērošanu, kā arī ir nozīmēta ekspertīze.

VP sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, par ko paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas gaitā tiks pārbaudīts, vai aizturētās personas nav saistītas ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais