Pateicoties vērīgam kaimiņam, Rīgā aiztur velozagli

14. septembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa darbinieki saņēma zvanu no kāda Jūrmalas gatvē dzīvojoša vīrieša.

Viņš ziņoja, ka pamanījis aizdomīgu personu, kura, nesot rokās kaimiņa riteni, dodas uz augšējiem mājas stāviem. Zvanījušais vīrietis bija pārliecināts, ka ritenis kaimiņam nozagts.

Operatīvi ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki mājas pirmajā stāvā pamanīja aizdomīgu personu, kādu 1979. gadā dzimušu vīrieti, par kuru iepriekš ziņoja zvanītājs. Vīrietis aizturēts un kopīgi ar viņu veikta mājas kāpņu telpas apsekošana.

Kādā no augšējiem stāviem policisti konstatējuši novietotu riteni ar pārkniebtu drošības trosīti. Kā izrādījies, tas ir tas pats ritenis, par kura iespējamo nozagšanu informējis zvanītājs.

Aizturētā persona atzinusi savu vainu pastrādātajā velosipēda zādzībā. Vīrietis norādījis, ka sākumā nolēmis velosipēdu uznest stāvu augstāk un nokāpt lejā, lai pārbaudītu situāciju, taču tajā brīdī jau ieradušies policijas darbinieki un viņu aizturējuši.

Vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, pret viņu ierosināts kriminālprocess par zādzību.

Svarīgākais