Iecavā avārijā gājis bojā automašīnas vadītājs

Vakar Iecavā avārijā gāja bojā vieglās automašīnas vadītājs.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka 1964.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Mazda Xedos 6", netika galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Automašīnas vadītājs no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt Aknīstes pagastā uz aututoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate 1982.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "VW Golf", notrieca velosipēdistu, 1958.gadā dzimušu vīrieti, kurš ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Rīgā, Ieriķu ielas un Gustava Zemgala gatves krustojumā, 1992.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Mazda 626", notrieca gājēju, 1965.gadā dzimušu sievieti, kura ar traumām nogādāta slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēts 71 ceļu satiksmes negadījums, kuros cietuši 14 cilvēki un viens cilvēks gāja bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 36 avārijas, kurās cietuši desmit cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 33 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem desmit bija autovadītāji, 23 - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti 11 cilvēki - četri autovadītāji un septiņi velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.