Inčukalna novadā nāvējoši traumēts gājējs

Inčukalna novadā vieglā automašīna nāvējoši traumēja pagaidām neidentificētu gājēju.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka autoceļa Rīga-Veclaicene 38.kilometrā automašīna "Audi", kuru vadīja 1958.gadā dzimusi sieviete, notrieca gājēju, pagaidām neidentificētu vīrieti, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt Jaunjelgavas novadā uz vietējas nozīmes ceļa 1937.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "Opel Astra Caravan", nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Avārijā cieta automašīnas vadītāja, kura ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Rīgā, Rostokas ielā, 1988.gadā dzimis vīrietis netika galā ar motocikla "Suzuki" vadību un nogāzās. Motocikla vadītājs ar lūzumiem nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 79 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 17 cilvēki un viens cilvēks gājis bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 40 avārijas, kurās cietuši deviņi cilvēki un viens cilvēks gājis bojā.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 17 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem astoņi bija autovadītāji, deviņi - velosipēdu un motorolleru vadītāji. Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti pieci cilvēki - visi velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.