Rumāņi Rīgā garāmgājējiem izkrāpj naudu

Pagājušās nedēļas piektdienā Rīgā policisti aizturēja divus Rumānijas iedzīvotājus, kuri cilvēkiem uz ielas prasīja ziedojumus it kā invalīdu bērnunama celtniecībai, taču patiesībā iztērēja šo naudu savām vajadzībām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis, informāciju par krāpnieku uzdarbošanos policisti saņēma 6.septembra pēcpusdienā pēc kādas iedzīvotājas zvana. Izbraucot uz notikuma vietu, likumsargi aizturēja trīs aizdomīgos vīriešus - viens no aizturētajiem izrādījās 37 gadus vecs, bet pārējie abi bija jaunāki - 17 un 23 gadus veci.

Pie vīriešiem policisti atrada zīmīti, uz kuras bija rakstīts, ka viņi vāc ziedojumus bērnunama celtniecībai, taču pēc pārbaudes izrādījās, ka nekādi celtniecības darbi netiek plānoti un naudu vīrieši piesavinās savām vajadzībām.

Aizturētie paskaidroja, ka ir atbraukuši no Rumānijas un meklē šeit darbu. Viņi arī atzina, ka no iedzīvotājiem šādā veidā ir saņēmuši naudu, taču policijā pagaidām nav neviena iesnieguma no personām, kuras cietušas no šo vīriešu pretlikumīgajām darbībām, tāpēc likumsargi lūdz atsaukties ikvienu cietušo, zvanot uz tālruni 67 086 200 vai 110.

Svarīgākais