Policija pārbaudēs atsavina 2000 iepakojumus ar augu maisījumiem

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) darbinieki, veicot teju 40 pārbaudes tā dēvēto "legālo narkotiku" tirdzniecības vietās, nedēļas laikā atsavinājuši vairāk nekā 2000 iepakojumu ar augu maisījumiem.

Kā liecina informācija oficiālajā VP RRP "Facebook" lapā, sākoties jaunajam mācību gadam, likumsargi intensīvi veikuši pārbaudes bodītēs, kas nonākušas viņu redzeslokā par aizdomīgu augu valsts izcelsmes maisījumu tirgošanu. Vismaz septiņas no šīm tirgotavām savu darbību patlaban ir pārtraukušas.

Kopumā aptuveni 40 pārbaužu laikā izdevies atsavināt 2213 iepakojumus ar aizdomīgajām vielām, lai noteiktu to sastāvu. Ja izrādīsies, ka maisījumu sastāvā ir aizliegtas vielas, veikaliņu īpašniekiem sods būs tikpat bargs kā par "smago narkotiku" tirgošanu.

Pārbaudes policija veikusi visā Rīgā - Marijas ielā, E.Birznieka-Upīša ielā, Nometņu ielā, Varavīksnes gatvē, D.Brantkalna ielā, Stūrmaņu ielā, Jēzusbaznīcas ielā, gājēju tuneļos, kur iekārtotas tirdzniecības vietas, un daudzviet citur. Pārbaudes neizpalika arī Salaspilī, Jūrmalā un citās Rīgas apriņķa pilsētās.

VP RRP Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs atgādina, ka narkotisko vielu apkarošana ir viena no Kriminālpolicijas prioritātēm un šāda veida pārbaudes notiks arī turpmāk. Sozinovs ar nepacietību gaida izmaiņas likumā, kad tiks ieviesti jauni instrumenti, kā cīnīties ar šādām vielām.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais