Daugavpilī aiztur divas laupītāju grupas

Par laupīšanām Daugavpilī aizturētas divas personu grupas, tostarp divi nepilngadīgi un divi agrāk sodīti vīrieši, pēdējiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, 25. un 26.augustā Daugavpils centrā notika divas laupīšanas. Abos gadījumos cietušajiem tika laupīts mobilais telefons. Aizdomās par minētajiem likumpārkāpumiem policijas darbinieki aizturējuši sešas personas.

25.augustā ap plkst.21.30 Daugavpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pilsētas centrā trīs nenoskaidrotas personas piekāvušas 1988.gadā dzimušu vīrieti un nolaupījušas viņam mobilo telefonu. Pēc uzbrukuma cietušajam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, jo viņš bija guvis dažādas traumas.

Jau pēc īsa brīža policijas darbinieki, veicot meklēšanas pasākumus, noskaidroja un aizturēja iespējamos laupītājus - divus 1997.gadā un vienu 1995.gadā dzimušu jaunieti. Pie aizturētajiem tika atrasts arī nolaupītais telefons. Agrāk policijas redzeslokā jaunieši nav nonākuši. Visiem trijiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Nākamajā dienā, 26.augustā, ap plkst.17.30 turpat pilsētas centrā notika vēl viena laupīšana. Trīs nenoskaidrotas personas, pielietojot fizisku spēku pret 1949.gadā dzimušo vīrieti, nolaupīja viņam piederošo mobilo telefonu un naudu.

Arī šoreiz, operatīvi reaģējot, policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot un aizturēt aizdomās turamās personas - 1978. un 1973.gadā dzimušus vīriešus un 1983.gadā dzimušu sievieti. Atrasts tika arī nolaupītais telefons.

Abi aizturētie vīrieši ir agrāk sodīti, un 27.augustā tiesa viņiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Sāktajos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Par laupīšanu grupā likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Svarīgākais