Jaunsātos puisis Bāriņtiesas darbiniecei uzgāž spaini ar kakām

22. augustā kāds vīrietis Tukuma novada Jaunsātu bāriņtiesas vadītājai viņas kabinetā uzlēja spaini ar cilvēku mēsliem, ziņo portāls NTZ.lv.

Kā informē policija, konfliktam, kas noslēdzās ar Jaunsātu bāriņtiesas vadītājas apliešanu, ir senāka vēsture. 20. augustā, Tukuma tiesas telpās tika pasludināts spriedums par aizgādības tiesību atņemšanu kādai 1971. gadā dzimušai sievietei. Viņa bija neapmierināta ar Tiesas lēmumu un turpat tiesas sēžu zālē uzbruka Kandavas novada Bāriņtiesas priekšsēdētājai, vairākas reizes iesitot ar rokas somiņu pa galvu. Uzbrukumu pārtrauca Tukuma novada Pašvaldības policijas darbinieki, kuri bija pieaicināti, paredzot sievietes iespējamo neadekvāto reakciju.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim vai valsts amatpersonai, par ko ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai arī piespiedu darbs, vai arī naudas sods.

Savukārt 22. augustā šīs pašas kundzes pilngadīgais dēls bija ieradies Bāriņtiesas telpās Jaunsātu pagastā, neapmierināts ar Tiesas lēmumu, aplēja Bāriņtiesas darbinieci un viņas darba vietu ar fekālijām, draudēja un centās nodarīt fiziskas sāpes. 1990. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un par notikušo uzsākts kriminālprocess par huligānismu, informē Valsts policija. Par šādām darbībām ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 2 gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai arī naudas sods.

Svarīgākais