Narkomāns Ziepniekkalna spēļu zāles operatori noslepkavojis bez motīva

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra vakar izsniegusi apsūdzību jaunietim par Ziepniekkalna spēļu zāles operatores slepkavību un zāles apmeklētāja saduršanu. Visticamāk, slepkavībai nav bijis motīva.

Policijas iepriekš sniegtā informācija liecināja, ka jaunietis nav spējis izskaidrot, kāpēc šādi rīkojies. To tagad apstiprina arī prokuratūra - noziegumam nav motīva, apsūdzētais nozieguma brīdī atradies narkotiku un alkohola reibumā, starp cietušajiem un apsūdzēto nav bijuši konflikti, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Krimināllikums par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem.

Tagad prokuratūra lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšanu un to vēlāk nodos tiesai.

Jau ziņots, ka 1992.gadā dzimušais jaunietis 2.martā ap plkst.14.26 ienācis spēļu zālē Pārdaugavā un, uzbrūkot 30 gadus vecajai spēļu zāles operatorei, vispirms iedūra ar nazi mugurā un pēc tam aptuveni desmit reizes iedūris krūtīs. Neraugoties uz smagajiem miesas bojājumiem, sieviete vēl spējusi izkļūt no spēļu zāles, taču turpat uz ielas nomirusi.

Bez tam jaunietis vairākas reizes iedūris kādam spēļu zāles apmeklētājam. Viņam iedurts apmēram četras reizes. Neskatoties uz smagajiem miesas bojājumiem, vīrietis palika dzīvs.

Pēc tam uzbrucējs mēģinājis sadurt vēl vienu cilvēku, kurš uzbrukuma brīdī ienāca spēļu zālē, taču viņam sagriezta tikai jaka.

Tad uzbrucējs aizbēdzis, un vēlāk policija, pateicoties atstātajām asins pēdām un liecinieku norādēm, viņu aizturēja paziņu dzīvoklī.

Policija iepriekš atklāja, ka jaunietis lieto sintētiskās narkotikas un alkoholu. Policijas sākotnēji sniegtā informācija liecināja, ka viņš savu vainu atzinis, taču arī pats nav spējis izskaidrot, kāpēc šādi rīkojies, arī azartspēles konkrētajā spēļu zālē viņš nebija spēlējis.

Jaunietis pērn notiesāts ar četru mēnešu cietumsodu par miesas bojājumu nodarīšanu, pārkāpjot aizstāvēšanās robežas. Viņš arī bijis ieslīdzis parādos un mēdzis spēlēt azartspēles.

Svarīgākais