Jelgavā policistiem, kuri aiztur jauniešus - metāla zagļus, uzbrūk iereibuši vīrieši

Nedēļas nogalē Jelgavā, aizdomās par metāla konstrukciju zagšanu aizturot jauniešus, policistiem uzbruka iereibuši vīrieši.

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Aiva Saulīte aģentūru LETA informēja, ka 24.augustā pēc plkst.19.30 Pašvaldības policijā tika saņemta ziņa no kādas iedzīvotājas par to, ka Raiņa ielā kāds, iespējams, zog metāla konstrukcijas.

Notikuma vietā sastaptā izsaucēja policistiem paskaidroja, ka trīs jaunieši zaga metāla izstrādājumus, un tika konstatēts, ka metāla konstrukcijas ir sagatavotas promnešanai. Novērojot apkārtni, tika aizturēts viens jaunietis, kurš minētos metāla izstrādājumus lika ratiņos.

Savukārt Eduarda Veidenbauma ielas pagalmā atradās vairāki metāla izstrādājumi, kur tika aizturēti vēl divi jaunieši. Pagalmā atradās arī divas iereibušas personas, kuras uzbruka Pašvaldības policijas darbiniekiem, mēģinot ar dūrēm iesist pa seju.

Pret iereibušajiem tika pielietots fizisks spēks. Tikmēr notikuma vietā ieradās Valsts policija, kas pārņēma šo izsaukumu. Jaunieši tika nogādāti un nodoti VP, bet abi iereibušie tika nogādāti Medicīniskajā atskurbtuvē, paredzot viņu nodošanu Valsts policijai, informēja Pašvaldības policijas pārstāve.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka tajā pašā dienā VP tika saņemta informācija, ka Jelgavā no bērnudārza teritorijas Vaļņu ielā nozagti metāla izstrādājumi, par ko sākts kriminālprocess un tiek pārbaudīta trīs 1995.gadā dzimušu personu saistība. Visi jaunieši ir aizturēti.

Svarīgākais