Aizdomās par atbalstu cigarešu kontrabandas organizēšanā aiztur divus robežsargus

Pagājušajā naktī Krāslavas novada Kaplavas pagastā, aptuveni piecus metrus no Latvijas robežas ar Baltkrieviju, saistībā ar 310 000 kontrabandas cigarešu pārvietošanu pāri valsts robežai tika aizturētas trīs personas.

Aizturēto vidū ir 1960.gadā dzimis Latvijas pilsonis un divas Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas.

Kā aģentūru LETA informēja VRS preses pārstāve Kristīne Pētersone, 1960.gadā dzimušais pilsonis tiek turēts aizdomās par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai organizētā grupā, bet abas robežsardzes amatpersonas - par atbalstu kontrabandas cigarešu pārvietošanā.

Notikuma vietā izņemtas 310 000 cigaretes "Magnat" ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 7750 lati.

Aizturēšanas operācija tika īstenota sadarbībā ar Valsts policiju un Baltkrievijas robežsargiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 4.daļas "par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa". Minētajā likuma pantā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)