Policijai Rīgā izdodas atklāt 11 laupīšanas

Aizturot divus vīriešus, policijai ir izdevies atklāt 11 ielu laupīšanas Rīgā, kas īstenotas Zemgales priekšpilsētā un Kurzemes rajonā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

LETA jau ziņoja, ka oktobra beigās par divu cilvēku aplaupīšanu Uzvaras parka teritorijā policijas darbiniekiem izdevies aizturēt divus vīriešus. Aizturētie ir 1988. un 1979.gadā dzimuši vīrieši, un vecākais no viņiem jau iepriekš bijis sodīts. Laupīšanas veiktas, piedraudot ar vardarbību.

28.oktobrī abi aizturētie kādai personai nolaupījuši mobilo tālruni un naudu, bet 19.oktobrī - kādam nepilngadīgajam atņēmuši mobilo tālruni. Abas laupīšanas veiktas gaišā dienas laikā un dažādās Uzvaras parka teritorijas vietās.

Toreiz 1979.gadā dzimušajam vīrietim kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, bet otram - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Policija atklāja arī vēl vienu laupīšanu Zemgales priekšpilsētā.

Tā kā policijai bija aizdomas, ka vīrieši varētu būt pastrādājuši vēl citus noziegumus, arī kaimiņu rajona - Kurzemes rajona iecirkņa darbinieki pārbaudīja virkni neatklātu laupīšanu, kurām bija līdzīgs "rokraksts". Vēlreiz uz policiju tika ataicināti cietušie, kuri pēc fotogrāfijām atpazina savus pāridarītājus.

Tika noskaidrots, ka abi vīrieši veikuši vēl astoņas laupīšanas Kurzemes rajonā. Vakar policija atkal aizturēja 1988.gadā dzimušo vīrieti.

Svarīgākais