Konflikta laikā vīrs iesit sievai un pēc pāris dienām atrod viņu mirušu

Vakar, 12. augusta rītā, ap pulksten 7.45 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde Ziemeļu iecirkņa darbiniekiem kāds vīrietis paziņoja, ka Rīgā, Gaujas ielā dzīvoklī atradis 1961. gadā dzimušas sievietes līķi ar redzamiem miesas bojājumiem.

Policija nekavējoties ieradās vīrieša nosauktajā adresē un tur atrada sievietes līķi, taču pats vīrietis no dzīvokļa bija devies prom. Netālu no notikuma vietas aizdomās par saistību ar šo gadījumu tika aizturēts iespējamais sievietes civilvīrs, kurš arī paziņoja par notikušo.

Kā tika noskaidrots vīrietis ir 1964. gadā dzimis un agrāk jau sodīts. Vīrietis policijai pastāstīja, ka divas dienas iepriekš abi kopā lietojuši alkoholu un viņu starpā izcēlies konflikts, kura laikā vīrietis divas reizes iesitis sievietei pa galvu un pēc strīda devies prom no dzīvokļa. Vīrietis stāstīja, ka atgriezies pēc pāris dienām un atradis sievieti mirušu. Visticamāk sievietes nāve iestājusies nodarīto miesas bojājumu rezultātā. Vīrietis ir aizturēts un šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais