Divu nedēļu laikā saistībā ar nelikumīgu ieroču realizāciju un glabāšanu aizturētas četras personas

Pēdējo divu nedēļu laikā Valsts policijas (VP) Kriminālpolicijas darbiniekiem izdevies aizturēt četras personas aizdomās par šaujamieroču, munīcijas un sprāgstvielu nelikumīgu iegādi, glabāšanu un realizāciju, atsavinot arī visai iespaidīgu ieroču arsenālu.

30.novembrī policijas darbinieki iepriekš uzsākta kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veica sankcionētu kratīšanu pie agrāk nesodīta 1956.gadā dzimuša vīrieša. Viņa dzīves vietā Rīgā, Parādes ielā, kā arī personai piederošos īpašumos dārzu kooperatīvā Rīgā, Īsā ielā, un garāžu kooperatīvā Rīgā, Lēpju ielā, tika atrastas un atsavinātas divas medību bises, 23 medību patronas, viena aptvere ar 30 automāta patronām, divas granātas, un vairāk nekā 600 detonatoru un iepakojums ar plastikāta sprāgstvielu.

Savukārt 26.novembrī Tukumā, Meža ielā, par vienstobra medību bises un medību patronu realizāciju aizturēti divi agrāk sodīti 1986.,1984.gadā dzimuši vīrieši. Policijas darbinieki pie viena no aizturētajiem atrada un atsavināja arī psihotropo vielu - metamfetamīnu.

24.novembrī Saldus rajonā operatīvo meklēšanas pasākumu kompleksa laikā aizdomās par kaujas šautenes un patronu realizāciju aizturēts agrāk nesodīts 1975.gadā dzimis vīrietis. Sankcionētas kratīšanas laikā aizturētajam piederošā garāžā tika atrastas un atsavinātas desmit granātas un desmit detonatori.

Aizturētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Policijā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai aizturētās personas nav saistītas ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, sprāgstvielas iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas Krimināllikumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.