Latvijas Universitātē turpinās studentu uzņemšana

Latvijas Universitāte (LU) turpina studentu uzņemšanu vairākās pamatlīmeņa un augstākā līmeņa studiju programmās, informēja LU Preses centrā.

Pamatlīmeņa studiju programmās uzņemšanu turpina vienpadsmit fakultātes - Humanitāro zinātņu fakultāte, Teoloģijas fakultāte, Medicīnas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Juridiskā fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte, Bioloģijas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, kā arī Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte.

Budžeta vietas vēl ir pieejamas šādās programmās: Baltu filoloģija, Vācu filoloģija, Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs, Matemātika, Matemātiķis-statistiķis, Fizika, Skolotāja programmas apakšprogrammas Vācu valodas skolotājs un Informātikas un programmēšanas skolotājs.

Augstākā līmeņa studiju programmās uzņemšanu turpina vienpadsmit fakultātes - Teoloģijas fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Datorikas fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Medicīnas fakultāte, Juridiskā fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte un Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte.

Studijām uz valsts budžeta finansētajām studiju vietām vēl ir iespējams pieteikties tādās studiju programmās kā Fizika, Matemātika, Ģeoloģija, Datorzinātnes, Klasiskā filoloģija, Angļu filoloģija, Vācu filoloģija, Filozofija, Izglītības zinātnes un Izglītības vadība, kā arī vairākās Skolotāja profesionālās maģistra studiju programmas apakšprogrammās.

LU gan pamatlīmeņa, gan augstākā līmeņa studijās darbojas rotācijas princips, kura būtība ir tāda, ka katru gadu notiek studiju sekmju izvērtēšana un budžeta vietas tiek labākajiem studentiem. Līdz ar to, arī iestājoties maksas studiju vietā un studējot ar labām sekmēm, studentam ir iespējas mācības turpināt budžeta vietā.

Svarīgākais