Akreditēti visi RTU īstenotie studiju virzieni un to programmas

Studiju akreditācijas komisija ir akreditējusi visus Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) īstenotos studiju virzienus un to studiju programmas.

Kā aģentūru LETA informēja RTU Komunikācijas un mārketinga departamenta Komunikācijas nodaļas projektu vadītājs Krišjānis Ozols, 12. jūnijā sekmīgi noslēgusies visu 12 studiju virzienu ar 134 programmām akreditācija. Visi studiju virzieni akreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem. Augstskolas pārstāvis norāda, ka tādējādi programmas atzītas par kvalitatīvām un ilgtspējīgām.

"Simtprocentīgi visas RTU studiju programmas ir ieguvušas izcilu vērtējumu gan akreditācijas komisijas, gan arī ārvalstu ekspertu skatījumā. Kā papildu garantu studiju kvalitātei saņēmām Latvijas darba devēju novērtējumu, kuri RTU ir atzinuši par pieprasītāko augstākās izglītības iestādi valstī. Līdz ar to RTU studenti var būt droši, ka saņems starptautiski atzītas un darba tirgū ļoti pieprasītas zināšanas," uzsver RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis.

Augstskolas rektors Leonīds Ribickis uzskata, RTU piedāvātie studiju virzieni ir vitāli svarīgi Latvijas tautsaimniecībai, jo sagatavo speciālistus, kuri nodrošina ekonomikas izaugsmi. Viņaprāt, to apstiprina un attiecīgi rīkojas gan uzņēmēji, gan valsts. Rektors atklāj, ka nākamajā studiju gadā RTU ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu piedāvās ap 3500 jaunām budžeta vietām.

Ozols atgādina, ka RTU ir atzīta par darba devēju ieteiktāko augstskolu un arī tās piedāvātās studiju programmas jau otro gadu pēc kārtas dominē Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla "prakse.lv" veidotajā aptaujā, kuras tapšanā piedalījušies 622 uzņēmumi.

Akreditēti šādi RTU studiju virzieni: "Arhitektūra un būvniecība", "Ekonomika", "Enerģētika, elektrotehnika un elektrotehnoloģijas", "Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika", "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība", "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne", "Ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoģija", "Mehānika, metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības", "Ražošana un pārstrāde", "Tulkošana", "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", "Vides aizsardzība".

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais