Rīgas Stradiņa universitātē akreditēti visi studiju virzieni

Studiju akreditācijas komisija ir akreditēti gandrīz visus Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) īstenotos studiju virzienus un to programmas, un atlikusi tikai viena studiju virziena akreditācija.

Kā informēja RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers, jāakreditē vēl studiju virziens "Psiholoģija", par kuru lēmums varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā. Visi līdz šim akreditētie studiju virzieni ir atzīti par kvalitatīviem un akreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem.

"Līdz ar to ir atrisinājies RSU studiju virzienu akreditācijas jautājums, un ikviens esošais vai nākamais RSU students var būt drošs, ka studijas RSU atbilst visām izvirzītajām kvalitatīvas izglītības prasībām", uzsver Šauers.

RSU piedāvā vairāk nekā 60 studiju programmas trīs studiju līmeņos, sākot no pamatstudijām līdz studijām doktorantūrā. Augstskolā šobrīd studē 7400 studentu, to skaitā vairāk nekā 930 pastāvīgi ārvalstu studenti.

Jau vēstīts, ka Studiju akreditācijas komisija akreditēti jau 130 studiju virzieni.

Pavisam akreditācijas lēmumi ir jāpieņem par 258 studiju virzienu pieteikumiem, no kuriem 115 ir tādi studiju virzieni, kam atbilst programmas, kuras Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektā "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" vērtētas kā kvalitatīvas, un šo studiju virzienu pieteikumus Studiju akreditācijas komisija izskatīs paātrinātā kārtībā.

Studiju virzienu akreditācija prioritāri tiek nodrošināta tajos studiju virzienos, kuros iekļautas licencētās, bet neakreditētās studiju programmas. Saskaņā ar 9.maijā Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Augstskolu likumā visu studiju virzienu akreditācija jāpabeidz līdz 30.jūnijam.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais