SC varētu neatbalstīt Vjačeslava Dombrovska kandidatūru ministra amatam

© F64 Photo Agency

Gala lēmumu par izglītības un zinātnes ministra kandidātu Vjačeslavu Dombrovski (RP) politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) pieņems ceturtdien, tomēr patlaban SC ir nosakņota "negatīvi skeptiski" par iespēju atbalstīt viņa kandidatūru.

Patlaban SC frakcijas vairākums neredz nevienu iemeslu, lai "turpinātu stutēt šo valdību" un atbalstītu Dombrovska kandidatūru šim amatam, aģentūrai LETA sacīja SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Viņš norādīja uz gadījumiem, kad Dombrovskis un Reformu partijas (RP) frakcija neatbalstīja kādus SC priekšlikumus, kaut arī sākotnēji solīja atbalstu. Kā piemēru Agešins minēja SC priekšlikumus šā gada budžetam, kas tika atbalstītas arī atbildīgajā komisijā, taču vēlāk tie tika noraidīti.

Saeimas kuluāros neoficiāli gan šādu SC nostāju saista ar Dombrovska un Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) savstarpējām attiecībām un nesaskaņām.

Kā ziņots, koalīcijas frakcijas un arī pie frakcijām nepiederošie deputāti šodien tiksies ar izglītības un zinātnes ministra amata kandidātu Dombrovski.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka pašreizējā ministra Roberta Ķīļa veselības stāvoklis acīmredzami neļauj turpināt pildīt ministra pienākumus, līdz ar to RP pieņēmusi lēmumu par Ķīļa demisiju un izvirzījusi Vjačeslavu Dombrovski kā kandidātu šim amatam.

Šis jautājums koalīcijā tika pārrunāts, "kopumā noskaņojums ir pietiekami pozitīvs un pietiekami konstruktīvs", skaidroja premjers, paužot viedokli, ka varēs "virzīties uz priekšu ar šo kandidātu", tomēr otrdien viņam paredzēta tikšanās ar visām koalīcijas frakcijām. Tad arī tiks pieņemts gala lēmums par šī jautājuma tālāko virzību, sacīja valdības vadītājs. Ja no visām frakcijām un neatkarīgo deputātu grupas būs atbalsts, par šo jautājumu varētu tikt lemts Saeimas ceturtdienas plenārsēdē, piebilda Ministru prezidents.

Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdz šim vēl nav paudusi skaidru nostāju jautājumā par iespējamo izglītības un zinātnes ministra nomaiņu, norādot, ka lēmumu pieņems pēc rītdienas frakcijas sēdes.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais