LNMM aicina piedalīties jaunā izglītības programmā "Par mākslu"

Sākot ar 26.novembri ceturtdienu vakaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" māksliniece Baiba Sprance piedāvā jaunu izglītības programmu pieaugušajiem "Par mākslu", kas notiks izstādē "Mākslinieks. Portrets. Pašportrets.".

Laikmets, sabiedrība, personība - trīs lielumi, kas ietekmē viens otru. Arī cilvēku radītais - zinātne, tehnika, kultūra - atstāj iespaidu gan uz saviem autoriem, gan lietotājiem. Māksla ir viena no sistēmas sastāvdaļām - tā rezonē, reaģē, meklē.

Muzeja jaunā izglītības programma "Par mākslu" veltīta mākslas darba uzbūves izpratnei, saistībai ar plašākām norisēm un tā uztverei. Izstādes "Mākslinieks. Portrets. Pašportrets" provocētās tēmas un savstarpēja viedokļu apmaiņa palīdzēs aktivizēt apziņas daļu, kas atrodas kultūras ietekmē - uzmanību, jūtību, intuīciju un intelektu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais