Koķe Briselē diskutēs par vairākiem izglītības kvalitātes uzlabošanas aspektiem

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) tuvākās divas dienas Briselē piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes un kultūras ministru padomes sanāksmē, kurā diskutēs par vairākiem izglītības kvalitātes uzlabošanas aspektiem.

Ministre dosies uz Briseli, lai paustu Latvijas nostāju un ar ES ministriem diskutētu par vairākiem izglītības kvalitātes uzlabošanas aspektiem, kā arī runātu par citiem Izglītības un zinātnes ministrijas kompetencē esošajiem jautājumiem, aģentūru LETA informēja ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe.

Ministru diskusija plānota par jautājumiem, kas saistīti ar augstākās izglītības kvalitātes un izcilības veicināšanu. Tāpat sanāksmes laikā plānots apstiprināt trīs padomes secinājumu projektus par izglītības nozīmes palielināšanu zināšanu trīsstūrī, par skolotāju un skolu vadītāju profesionālo pilnveidi, kā arī par migrantu bērnu izglītību.

Savukārt, jaunatnes lietu jomā paredzēts apstiprināt padomes rezolūciju par regulējumu Eiropas sadarbībai jaunatnes jomā 2010.-2018.gadiem.

ES Izglītības, jaunatnes un kultūras ministru padomes sanāksme Briselē notiks no 26.novembra līdz 27.novembrim.

Svarīgākais