Ķīpsalā notiks semināri darba meklētājiem

27. un 28. novembrī, Ķīpsalā izstādē "Darbs un karjeras iespējas 2009" būs plaša izglītojošu pasākumu programma, kurā varēs iegūt daudzpusīgu un aktuālu informāciju, kas nepieciešama veiksmīgai integrācijai darba tirgū.

27. novembrī notiks vadošā interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online" seminārs "Ceļvedis darba meklēšanai krīzes apstākļos", personāla atlases un novērtēšanas uzņēmuma "I-Work Latvia" seminārs "Darba meklēšanas meistarība ekonomiskās krīzes apstākļos" u. c., kuros ir aicināts piedalīties ikviens darba meklētājs un interesents. Semināros varēs uzzināt kā gūt vislabākos panākumus darba tirgū pašreizējos ekonomiskajos apstākļos. 27.novembrī notiks arī EURES Lielbritānijas, Nīderlandes, Somijas un Dānijas ārvalstu konsultantu lekcija, kurā informēs par darba tirgus situāciju un nosacījumiem ES valstīs un citiem jautājumiem.

28.novembrī plkst.11.00 sāksies NVA rīkotais atklātais seminārs "Gribu. Varu. Daru! Jaunas iespējas bezdarbniekiem un darba meklētājiem". Semināra klausītāji varēs iegūt informāciju par NVA sniegtajiem pakalpojumiem un jaunajiem nodarbinātības pasākumiem, t.sk., par nepilnu laiku nodarbināto un jauno augstākās izglītības kuponu apmācību, par izglītības iespējām Latvijā, izmantojot nacionālo izglītības ceļvedi NIID.LV, kā arī par to, kā sevi motivēt iesaistīties darba tirgū un paaugstināt savu konkurētspēju.

Tā kā šobrīd bezdarbnieki un darba meklētāji tiek aicināti arī paši uzsākt savu uzņēmējdarbību, kļūstot pašiem par darba devējiem, viena no atklātā semināra tēmām ir atvēlēta jautājumiem par uzņēmējdarbības uzsākšanu un attīstīšanu. Šeit varēs uzzināt par biznesa inovatīvo ideju lomu uzņēmējdarbībā, par biznesa inkubatoru piedāvāto atbalstu veiksmīgas uzņēmējdarbības uzsākšanā un attīstībā. Finanšu un banku eksperti sniegs padomus, kā pareizi plānot savas finanses. Tāpat būs iespēja saņemt informāciju par ikviena cilvēka iespēju iesaistīties dažādos sadarbības projektos starp uzņēmējiem, valsts, pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām organizācijām, lai uzlabotu ikviena Latvijas iedzīvotāja dzīves kvalitāti.

Semināra laikā nozares speciālisti stāstīs arī par darba iespējām ārvalstīs, izmantojot Eiropas Nodarbinātības dienestu tīkla pakalpojumus, kā arī par jautājumiem, kas saistīti ar darba tiesiskajām attiecībām, bezdarbnieka pabalstu saņemšanu un Rīgas pašvaldības sniegto atbalstu bezdarbniekiem.

Abas izstādes dienas būs iespējams noklausīties SIA "Laneri" organizēto semināru "Labākajiem uzņēmējiem labākie darbinieki ", kas paredzēts darba devējiem, personāla atlases vadītājiem un citiem interesentiem. Savukārt tiem, kas vēl tikai domā par savas uzņēmējdarbības sākšanu, noderīgs varētu būt "Hipotēku bankas" organizētais seminārs par atbalsta programmu, kas paredz kompleksu atbalstu biznesa uzsācējiem un jaundibinātajiem komersantiem, t.i., konsultācijas, apmācības un finansējumu aizdevumu un grantu veidā sava biznesa uzsākšanai un attīstīšanai. Plašāk ar pasākumu programmu un izstādes dalībnieku piedāvājumu un var iepazīties www.bt1.lv/dki

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais