Amatu pamet ilggadējā Izglītības darbinieku arodbiedrības vadītāja Astrīda Herbaceviča

Šodien Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome atbrīvoja no līdzšinējo pienākumu veikšanas LIZDA priekšsēdētāju Astrīdu Harbaceviču, kura arodbiedrību vadījusi vairāk nekā 14 gadus.

Harbaceviča no amata atbrīvota pēc pašas vēlēšanās, kā iemeslu minot savu veselības stāvokli. Viņa amata pienākumu pildīšanu beigs ar 30. novembri.

Padome par LIZDA priekšsēdētāju ievēlēja Harbacevičas līdzšinējo vietnieku Jāni Krastiņu. Viņš šajā amatā strādās līdz nākamajam LIZDA kongresam, kas notiks 2010.gada 22.maijā.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Harbaceviča Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībā darbojas no 1975.gada, kad viņa tajā veica instruktores un priekšsēdētāja vietnieces pienākumus.

Par LIZDA priekšsēdētāju viņa tika ievēlēta 1995.gadā un atkārtoti pārvēlēta 2000.gadā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.