Zemgalē no septiņām arodskolām plānots saglabāt divas

Ja īstenos Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iecerēto profesionālo skolu reorganizāciju, profesionālā mācību iestāde Saulainē kļūs par Jelgavas kompetenču centra filiāli. Skolas speciālisti uzskata, tas ir ceļš uz mācību iestādes likvidāciju.

IZM līdz 2015. gadam ieplānojusi reorganizēt pusi no savā padotībā esošajām profesionālās izglītības iestādēm. Sagatavotā profesionālās izglītības iestāžu tīkla optimizācijas programma paredz, ka no pašreizējām 59 izglītības iestādēm paliks 31, tai skaitā 11 kompetenču centri, raksta "bauskasdzive.lv".

Vairākas mācību iestādes plānots nodot pašvaldībām. Vērienīgākā skolu optimizācija gaidāma Zemgalē. No septiņām arodskolām plānots saglabāt divas, kas darbotos kā kompetenču centri. Viens no tiem tiktu veidots Jelgavā, otrs Aizkrauklē. Plānā paredzēts, Saulaines profesionālo vidusskolu varēs pārņemt pašvaldība, vai arī tā kļūs par Jelgavas kompetenču centra filiāli.

Saulaines profesionālās vidusskolas direktors Jānis Beķeris uzskata, tas ir netiešs ceļa norādījums likvidācijas virzienā. Mazā Rundāles novada pašvaldība šo skolu nespēs uzturēt, tātad atliek tikai filiāles variants.

Nedrošību par mācību iestādes nākotni izjūt arī lietvede mācību darbā Santa Dzene. Savukārt audzēkņi izsaka šaubas, ja skolu reorganizēs, vai viņi vispār turpinās izglītoties.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.