Maza interese par IZM izsludinātajiem ierēdņu amatiem

Par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izsludinātajiem amatu konkursiem ir neliela interese.

Pagaidām ir ļoti maz pieteikumu, tādēļ IZM atkārtoti aicina interesentus pieteikties uz izsludinātajām vakancēm.

Februārī Izglītības un zinātnes ministrija izsludināja atklātu konkursu uz divām vadošām amata vietām - valsts sekretāra vietnieks - Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors - un Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietnieks zinātnes un inovāciju jomā.

Plašāka informācija par vakancēm, pieteikšanās termiņiem un prasībām pretendentiem pieejama IZM mājaslapā "www.izm.gov.lv".

Jau vēstīts, ka konkursā uz IZM valsts sekretāra vietnieka - Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora - amatu no pretendentiem tiek prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vismaz piecu gadu pieredze darbā valsts pārvaldē un/vai administratīvā darbā augstākās izglītības vai zinātnes jomā, vismaz piecu gadu pieredze vadošā amatā, pieredze politikas plānošanas dokumentu un tiesību aktu projektu izstrādē.

Tāpat pretendentiem nepieciešama pieredze konstruktīvā, uz rezultātu orientētā sadarbībā ar profesionālajām organizācijām, sociālajiem partneriem, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un citām organizācijām, fiziskām un juridiskām personām. Vēlama arī starptautiska pieredze izglītības jomā, piemēram, dalība starptautiskos projektos, studijas ārvalstīs, stažēšanās ārvalstīs.

Kandidātiem uz vakanto amatu jābūt arī zināšanām un izpratnei par augstākās izglītības un zinātnes jomām, to problemātiku un attīstības tendencēm, par Eiropas Savienības nostādnēm augstākās izglītības un zinātnes jomās.

Nepieciešamas arī teicamas angļu valodas zināšanas, kā arī vēlamas vēl vienas Eiropas Savienības oficiālās valodas zināšanas līmenī, kas ļauj sazināties un izmantot dokumentus un literatūru amata pienākumu izpildē. Personai jābūt arī izcilām komunikācijas, sadarbības un prezentācijas prasmēm un prasmei strādāt ar standarta biroja programmatūru. Pretendentiem jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām.

Kandidātiem līdz 12.martam ir jāiesniedz CV, motivācijas vēstule, konceptuālas nostādnes par augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju attīstības virzieniem Latvijā tuvākajos trīs gados līdz trīs lappušu apjomā. Tāpat arī jāiesniedz izglītību un citu pretendenta kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas, tajā skaitā angļu valodas zināšanu līmeņa apliecinoša dokumenta kopiju.

Dokumentus var nosūtīt pa pastu vai iesniegt Izglītības un zinātnes ministrijas Personālvadības nodaļā.

Tāpat vēstīts, ka no 28.janvāra IZM valsts sekretāra vietnieka - Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora - pienākumus papildus tiešajiem amata pienākumiem pilda valsts sekretāra vietniece - Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta direktore Lauma Sīka.

LETA jau ziņoja, ka Dmitrijs Kuļšs aizgāja no darba ministrijā un viņa pēdējā darba diena bija 18.janvārī. Par to, kāpēc izlēmis aiziet un par nākotnes plāniem, Kuļšs nevēlējās stāstīt. LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Kuļšs darba gaitas turpinās ārvalstīs, jo uzvarējis konkursā un ieguvis labāku darbu.

Roberts Ķīlis iepriekš pauda pārliecību, ka Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departaments ir svarīgs posms ministrijas darbā. "Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departaments šobrīd ir viens no nozīmīgākajiem IZM departamentiem, un manās interesēs ir tam iespējami ātri atrast kvalitatīvu, stingru un uz reformām vērstu vadību," sacīja Ķīlis.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais