Atliek IZM ziņojuma par AIP studiju programmu rezultātiem izskatīšanu valdībā

Arī šonedēļ valdībā vēl netiks skatīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais informatīvais ziņojums par risinājumiem saistībā ar Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" datu tālāku izmantošanu akreditācijas procesā, aģentūrai LETA pastāstīja izglītības un zinātnes ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Viņš sacīja, ka Finanšu ministrija ir atsūtījusi savus komentārus par ziņojumu ar nepieciešamību precizēt vairākas būtiskas lietas, tostarp precīzāk iezīmēt rīcības scenārijus. Savukārt saskaņojums no Tieslietu ministrijas vēl nav saņemts. "Mēs nevaram rīt iet ar nesaskaņotu ziņojumu," norādīja Tukišs.

Viņš prognozē, ka ziņojumu valdībā varētu skatīt pēc nedēļas - 12.martā.

Informatīvajā ziņojumā piedāvāti trīs risinājuma varianti - akreditācijas procesa turpināšana, izmantojot projekta rezultātus bez papildu pārbaudes; akreditācijas procesa turpināšana, pārbaudot un daļēji izmantojot projekta rezultātus, un akreditācijas procesa turpināšana, neizmantojot projekta rezultātus.

Kā arī iepriekš norādīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, "katram no šiem variantiem ir savi riski". Tie arī ir izklāstīti ministrijas sagatavotajā ziņojumā.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz projekta rezultātiem, bija iecerēts veikt studiju virzienu akreditāciju. To, ka augstākās izglītības studiju programmu izvērtējums nav izmantojams, pavēstījis Ķīlis. Aizdomas par nepilnīgi veiktu darbu apstiprinot auditorfirmas SIA "Deloitte Latvia" veiktā audita rezultāti. Pagaidām gan audita ziņojumam ir ierobežotas pieejamības statuss, taču ministrija meklē risinājumus, lai to noņemtu.

Februāra sākumā atklātā konkursā par institūciju, kas IZM deleģējumā organizēs augstskolu, koledžu un studiju virzienu novērtēšanu, izraudzīta Vācijas Augstākās izglītības akreditācijas aģentūra ASIIN. Deleģējuma līgums ar aģentūru gan pagaidām vēl nav parakstīts.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais