Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Studenti pasniegs balvu savam "labvēlim"

© http://www.studentnet.lv

Lai noskaidrotu, kura no valsts bijušajām vai esošajām amatpersonām, pēc studentu domām, ir visvairāk vainojama pie šī brīža situācijas augstākajā izglītībā, Latvijas Studentu apvienība savā interneta mājas lapā: www.lsa.lv uzsākusi aptauju "Studentu "labvēlis". Tās mērķis ir norādīt "uzvarējušai" amatpersonai uz tās politisko atbildību studentu priekšā.

Studentu "labvēlim" novembra beigās tiks pasniegta antibalva, kas tādējādi noslēgs protesta mēnesi. Aptaujas rezultāti tiks apkopoti un izmantoti arī citās Latvijas Studentu apvienības plānotajās protesta akcijās, kā arī par rezultātiem tiks informētas pašas aptaujā minētās amatpersonas.

Aptaujas veidotāji augstākās izglītības budžeta samazināšanā piedāvā vainot izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, viņas priekšteci Baibu Rivžu, premjerministru Valdi Dombrovski, bijušos premjerus Aigaru Kalvīti un Ivaru Godmani, ekonomikas ministru Arti Kamparu, finanšu ministru Einaru Repši vai viņa priekšteci Ati Slakteri.

Aptauja uzsākta 11. novembrī un šobrīd savu viedokli pauduši vairāk nekā 400 cilvēku. Lielākā daļa no tiem augstākās izglītības finansiālajās problēmās vaino T. Koķi.

Kā norāda LSA, jau iepriekš masu medijos ir izskanējusi informācija, ka paredzētais valsts finansējums augstākajai izglītībai 2010.gadā sasniegs 51% no 2009.gadā plānotā. Studenti apņēmušies šādu finansējuma samazinājumu nepieļaut.