Parakstīs sadarbības memorandu par reformu īstenošanu augstākajā izglītībā un zinātnē

Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Universitātes (LU) vadība pēc savstarpējām diskusijām ir sagatavojusi parakstīšanai memorandu par reformu īstenošanu augstākajā izglītībā un zinātnē, kas paredz efektīvu un atklātu sadarbību augstākās izglītības konkurētspējas palielināšanai, informē ministra padomnieks Reinis Tukišs.

Memoranda parakstīšana notiks rīt, 3.janvārī. Preses konference notiks plkst.11 Birojnīcā, Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84.

Memoranda parakstīšanā un preses brīfingā piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un LU rektors Mārcis Auziņš.

Tukišš atklāja, ka, parakstot memorandu, puses apņemas veikt nepieciešamās darbības, lai īstenotu memorandā iekļautos uzdevumus un principus savstarpējas koleģialitātes un izpratnes gaisotnē, kā arī gādājot par Latvijas valsts nacionālām interesēm nodrošināt saviem iedzīvotājiem augstākās kvalitātes līmeņa izglītību.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.