Studenti ar Dombrovski plāno pārrunāt prasības attiecībā uz augstākās izglītības finansējumu

Šodien plānota Latvijas Studentu apvienības (LSA) pārstāvju tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), kurā studenti valdības vadītāju plānojuši informēt par savām prasībām attiecībā uz augstākās izglītības un zinātnes finansējumu 2010.gadā.

Jau ziņots, ka LSA savas prasības valdībā iesniegusi jau pirmdien, pamatā prasot nesamazināt finansējumu augstākajai izglītībai, tostarp augstskolām un koledžām, saglabāt zinātnes bāzes finansējumu 2009.gada līmenī un nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu un priekšfinansējumu Eiropas Savienības struktūrfondu projektiem.

Pēc pārrunām ar augstskolu rektoriem studenti valdībai nav izvirzījuši prasību nepieļaut valsts galvoto studiju un studējošo kredītu izsniegšanu eiro valūtā, jo tā neguva ne Latvijas Universitāšu asociācijas, ne Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāju atbalstu, ar ko studenti sākotnēji bija rēķinājušies.

Tāpat studenti 1.decembrī pieteikuši protesta gājienu no Ministru kabineta līdz Saeimai, lai paustu savu attieksmi pret plānotajiem finansējuma samazinājumiem.

Rīgas domē iesniegtajā pieteikumā norādīts, ka gājienā piedalīsies 2000 cilvēku, taču studentu pārstāvji pieļauj, ka patiesais dalībnieku skaits būs lielāks.

Svarīgākais