Ludzas novadā veicinās jauniešu uzņēmējdarbību

Ludzas jauniešu klubs "Lietussargs" piedāvā jauniešiem iespēju piedalīties projektā "Jauniešu uzņēmējdarbības veicināšana Ludzas novadā", informēja projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Cabule.

Projekta "Jauniešu uzņēmējdarbības veicināšana Ludzas novadā" mērķis ir motivēt Ludzas novada jauniešus uzsākt savu uzņēmējdarbību. Projekta dalībnieki attīstīs sevī drosmi uzsākt uzņēmējdarbību, mācīsies saskatīt uzņēmējdarbības idejas, iepazīsies ar reāliem uzņēmējdarbības modeļiem - veiksmes stāstiem, iepazīsies ar projektu izstrādes un biznesa plāna sastādīšanas pamatprincipiem, ar finanšu piesaistes iespējām, kā arī izstrādās savus biznesa plānus.

Ideja par šāda projekta realizāciju tā autoriem radusies sarunās ar jauniešiem par uzņēmējdarbības uzsākšanu, kurās atklājies, ka daudziem jauniešiem ir šāda vēlme, dažiem ir pat reālas idejas, kāda veida darbība tā varētu būt, tomēr pietrūkst informācijas, kā šo procesu uzsākt, kā izstrādāt biznesa plānu un kur atrast naudu savu ideju īstenošanai.

Projekta autori vēlas parādīt, ka iespēju ir ļoti daudz, ka vajadzīga tikai drosme kaut ko darīt, nevis tikai cerība, ka kāds iedos darbu.

Projekts ilgs deviņus mēnešus, piedalīties tajā aicināti Ludzas novada jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem.

Latvijas Jaunatnes programmā projektu "Jauniešu uzņēmējdarbības veicināšana Ludzas novadā" finansiāli atbalsta Sorosa fonds.