Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

No darba atlaiž reorganizēto Rīgas sporta skolu direktorus

Rīgas domes prezidijs šodien nolēma no darba atbrīvot četru reorganizēto sporta skolu direktorus.

No 30.decembra darba tiesiskās attiecības tiks pārtrauktas ar TTP basketbola skolas direktori Silviju Gaiduli, bērnu un jaunatnes sporta skolas "Jugla" direktoru Agri Puķi, Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas direktori Guntu Strazdiņu un Rīgas Vieglatlētikas skolas direktori Ligitu Krastu.

Rīgas domes prezidijam vēl būs jālemj par bērnu un jauniešu sporta centra "Daugavas sporta nams" direktoru Jāni Misu.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 15.septembrī nolēma reorganizēt piecas sporta skolas.

Rīgas domes Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs deputātiem norādīja, ka faktiski skolas slēgtas netiks un audzēkņiem nodarbību vieta nebūs jāmaina, bet līdzekļu taupīšanas nolūkā tiks likvidēta skolu administrācija.

Domes lēmumā paredzēts slēgt TTP basketbola skolu un Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolu, un no nākamā gada 1.janvāra abu skolu sporta izglītības programmu basketbolā īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga".

Tāpat tiks slēgta bērnu un jaunatnes sporta skola "Jugla", un no 2010.gada 1.janvāra skolas sporta izglītības programmas īstenos bērnu un jauniešu basketbola skola "Rīga", Rīgas Vingrošanas skola un Rīgas 3.bērnu un jaunatnes sporta skola.

No nākamā gada janvāra likvidēs Rīgas Vieglatlētikas skolu, un tās profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu vieglatlētikā īstenos sporta skola "Arkādija".

Likvidēts tiks arī bērnu un jauniešu sporta centrs "Daugavas sporta nams", un no nākamā gada janvāra skolas programmu basketbolā īstenos basketbola skola "Rīga", bet programmu peldēšanā īstenos sporta skola "Rīdzene".

Tāpat domnieki vienojās Krišjāņa Kundziņa vārdā nosaukto brīvās cīņas sporta skolu pārdēvēt par Krišjāņa Kundziņa vārdā nosaukto cīņas sporta skolu.

Reorganizējamo profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu reorganizācija jāpabeidz līdz 2010.gada 31.janvārim, paredz Rīgas pašvaldības profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāžu tīkla pilnveidošanas pasākumu plāns. Gala lēmums jāpieņem Rīgas domei.

Villerušs iepriekš deputātus informēja, ka katrā sporta skolā tiks attīstīts tikai viens sporta veids, kas nodrošinās maksimālu attieksmi tieši pret konkrētā sporta veida apguvējiem.

Plānots izveidot filiāles ar trīs komandām. Daugavas sporta namā mācīsies "Rīdzene", Pārdaugavā - "Arkādija" un Rīgas 3.bērnu un jauniešu sporta skola, bet Alfrēda Kraukļa VEF skola ar komandām paliks līdzšinējās telpās.

"Saistībā ar sporta skolu reorganizāciju plānots ietaupīt 149 000 latu gadā," uzsvēra Sporta pārvaldes vadītājs.