Izsludināta Dakteru Klaunu atlase

Līdz 25. decembrim biedrība "Dr.Klauns" aicina pietiekties nākamos Dakterus Klaunus unikālas dalībnieku grupas izveidei, kurā tiks sagatavoti profesionāļi patstāvīgam darbam Bērnu klīniskās universitātēs slimnīcā.

Dakteri Klauni - tā ir sociāli kulturāla rehabilitācijas kustība, kuras ietvaros tiek izmantotas dažādu terapiju - mākslas, klaunādes un spēļu - metodes un principi. Dakteru Klaunu palīdzību visā pasaulē izmanto intensīvājās terapijas, ķirurģijas un rehabilitācijas nodaļās, dialīzes procedūrās, dienas aprūpes centros, darbā ar bērniem autistiem, onkoloģijas un neonatoloģijas nodaļās, palīdzot bērniem, kuri cietušino vardarbības un daudzās citās situācijās.

Svarīgākās īpašības, kas nepieciešamas nākamajam Dakterim Klaunam: artistiskums un radošās spējas, komunikablitāte, gatavība mācīties un pilnveidoties, spēja atrast kopīgu valodu ar bērniem, izpratne par darba specifiku slimnīcā un psiholoģiskā gatavība iespējamām grūtībām. Sīkāku informāciju un pieteikuma anketu var atrast mājas lapā www.drklauns.lv.

Dakteris klauns - ir īpaši sagatavots profesionālis. Viņa iemaņu klāstā ietilpst aktiermāksla, spēja atrast kopīgu valodu ar bērniem, smīdināt un rādīt trikus, tai pašā laikā nepieciešama arī psiholoģiskā sagatavotība, zināšanas par ārstniecības procesiem un medicīnas procedūrām, kā arī prasmes improvizēt un elastīgi reaģēt uz nepierastām situācijām.

Šis terapijas veids tiek izmantots darbā ar bērniem, kuriem nepieciešams ilgstošs ārstēšanās process. Viņi ir pakļauti psiholoģiskam diskomfortam, kas bieži vien ir ilgstošāks par pašu ārstēšanās procesu. Rotaļa, saskarsme un smiekli palīdz bērnam atgriezties ierastajos dzīves apstākļos, pat atrodoties slimnīcā. Daktera Klauna darbošanās mērķis ir palīdzēt bērniem pārvarēt sāpes, bailes un negatīvas emocijas, kas nereti ir ārstēšanās procesa psiholoģiska sastāvdaļa.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais