Iecavā zemniekus skolos GPS izmantošanā

Iecavā piektdien, 20. novembrī, notiks seminārs lauksaimniekiem, kurā iepazīstinās ar moderno tehnoloģiju izmantošanu augkopībā.

Novada zemkopji seminārā varēs uzzināt, kā jaunākās tehnoloģijas izmantojamas augsnes un ražas analīzei, iepazīties ar moderno navigācijas ierīču GPS, DGPS un datu apstrādes programmatūras lietošanu minerālmēslojuma dozēšanai un izsēšanai, informēja Iecavas novada lauku attīstības speciālists Stepans Drozdovs, raksta "bauskasdzive.lv".

Galvenais tehnoloģiju izmantošanas nolūks ir samazināt saimniecību izdevumus, kā arī mazināt augkopības ietekmi uz vidi.

Semināru «Precīzā saimniekošanas sistēma lauku saimniecībās» rīko firma «Prefarm» sadarbībā ar Čehijas un Latvijas kopuzņēmumiem. Kā skaidro S. Drozdovs, Čehijā šādas metodes lielās graudu un rapša saimniecībās jau ir ierastas, un Latvijā, īpaši Zemgalē, netrūkst lielu augkopības saimniecību, kam tās var noderēt.

Lauksaimnieki saņems arī informāciju par Eiropas fondiem, kuru finansējumu var izmantot moderno tehnoloģiju iegādei.

Seminārs Iecavas kultūras nama mazajā zālē sāksies 20. novembrī pulksten 10. Tajā bez maksas var piedalīties visi interesenti.