43% iedzīvotāju atbalsta Ķīli

43% Latvijas iedzīvotāji uzskata, ka izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim nebūtu jādemisionē, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" veiktā aptauja.

Atbildot uz jautājumu par to, vai ministram būtu jādemisionē pēc vairāku Mākslas augstskolu neuzticības izteikšanas, 21% respondentu saka pārliecinošu "nē" Ķīļa demisijai, bet 22% norāda, ka ministram drīzāk nevajadzētu pamest amatu.

Savukārt 39% aptaujāto uzskata, ka Ķīlim tomēr būtu jādemisionē, bet konkrēta viedokļa šajā jautājumā nav 18% aptaujāto.

Kopumā tika aptaujāti 650 ekonomiski aktīvie Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Aptauja ar interneta starpniecību tika veikta no šī gada 20.novembra līdz 22.novembrim.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrijas augstskolu studiju programmu izvērtējums ir saņēmis plašu kritiku, un jau vairākas augstskolas izteikušas neuzticību Ķīlim. Līdz šim zināms, ka ministra demisiju pieprasījušas Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, Daugavpils Universitāte un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Rīgas Tehniskā universitāte. Ministra demisiju pieprasījusi arī Latvijas Rektoru padome un Latvijas Studentu apvienība.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.