Gardovskis: RSU jākļūst par starptautiski atpazīstamu universitāti

© F64

Rīgas Stradiņa universitātei (RSU) jākļūst par starptautiski atpazīstamu universitāti, kurā piedāvā kvalitatīvas un starptautiskas studiju programmas, aģentūrai LETA pavēstīja augstskolas pašreizējais rektors Jānis Gardovskis.

Viņš, atkārtoti kandidējot uz rektora amatu, RSU attīstības koncepcijā 2013.-2017.gadam iecerējis īstenot mērķus vairākos galvenajos attīstības virzienos.

Viens no tiem ir padarīt RSU par starptautiski atpazīstamu universitāti, kurā tiek attīstītas kvalitatīvas un jaunas starptautiskas studiju programmas un pētniecības projekti. Tāpat viņš iecerējis paplašināt sadarbību ar ārzemju augstskolām. Viņš norāda, ka šajā jomā galvenie uzdevumi ir pozīciju uzlabošana augstskolu starptautiskajos reitingos, jauni vietējie un starptautiskie sadarbības līgumi, kā arī aktīvs universitātes mārketings.

Par prioritāti Gardovskis uzskata arī inovāciju nodrošināšanu studijās. Viņaprāt, ir jānostiprina RSU e-pārvaldības sistēmas, tostarp e-studijas.

Attīstības plānā viņš norāda uz nepieciešamību attīstīt dzīves zinātņu (life sciences) pētniecību, izkopjot un attīstot īpašo augstskolas zinātnes profilu medicīnā un sociālajās zinātnēs.

Stratēģiskais mērķis nākamajiem gadiem ir arī nostiprināt uz tirgu orientētas universitātes statusu, tostarp izvērtējot multidisciplināras slimnīcas izveidošanas iespēju ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu un Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu, lai sekmīgi ieviestu praksē aktuālākās zināšanas nozarē un iekļautu darba tirgū jaunos speciālistus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka RSU rektora amatam ir pieteikušies divi kandidāti - pašreizējais rektors Gardovskis un bijušais rektors Vētra, kurš patlaban ir Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs.

Pieteikšanās rektora amatam noslēdzās 26.oktobrī. Pretendentam bija jābūt profesora amatā un jāiesniedz iesniegums brīvā formā, dzīves gājums (CV), RSU attīstības koncepcija turpmākajiem pieciem gadiem (2013-2017), profesora diploms vai tam pielīdzināts dokuments. Ar katra kandidāta piedāvājumu, CV un video no tikšanās reizēm ar darbiniekiem un studentiem var iepazīties speciālā sadaļā RSU mājaslapā.

Rektora vēlēšanas notiks 28.novembrī. Saskaņā ar Augstskolu likumu un RSU Satversmi rektoru uz pieciem gadiem ievēl RSU Satversmes sapulce. Par rektoru ievēl to kandidātu, par kuru klātesošie ir atdevuši vairāk nekā pusi balsu. Pēc tam rektoru amatā apstiprina Ministru kabinets. Pašreizējais RSU rektors Gardovskis šajā amatā tika apstiprināts 2007.gadā.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais