Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

1.decembrī studenti rīkos protesta gājienu

Latvijas Studentu apvienība (LSA) 1.decembrī plānojusi rīkot gājienu no Ministru kabineta līdz Saeimai, lai paustu savu attieksmi pret plānotajiem finansējuma samazinājumiem, informēja LSA pārstāve Ilze Bertāne.

Rīgas domē iesniegtajā pieteikumā norādīts, ka gājienā piedalīsies 2000 cilvēki, taču studentu pārstāvji pieļauj, ka patiesais dalībnieku skaits būs lielāks.

Vakar LSA valdībai nosūtījusi savas prasības attiecībā uz augstākās izglītības un zinātnes finansējumu 2010.gadā, pamatā prasot nesamazināt finansējumu augstākajai izglītībai, tostarp augstskolām un koledžām, saglabāt zinātnes bāzes finansējumu 2009.gada līmenī un nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu un priekšfinansējumu Eiropas Savienības struktūrfondu projektiem.

Pēc pārrunām ar augstskolu rektoriem studenti valdībai nav izvirzījuši prasību nepieļaut valsts galvoto studiju un studējošo kredītu izsniegšanu eiro valūtā, jo tā neguva ne Latvijas Universitāšu asociācijas, ne Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāju atbalstu, ar ko studenti sākotnēji bija rēķinājušies.

Piektdien, 20.novembrī, LSA ieplānojusi tikties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), lai klātienē premjeru informētu par savām prasībām.