Ķīlis nākamnedēļ tiksies ar Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas pārstāvjiem

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis nākamnedēļ, 22.novembrī, tiksies ar Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas pārstāvjiem, pavēstīja ministra padomniece komunikācijas jautājumos Inita Blačforda.

Viņa norādīja, ka plānots runāt par augtākās izglītības reformām, īpaši uzsverot pārmaiņas akreditācijas procesā, resursu konsolidācijā, finansēšanas sistēmā, augstākās izglītības internacionalizācijā.

Tāpat arī tiks runāts par Eiropas Savienības struktūrfondu ieguldījumu augstākajā un profesionālajā izglītībā, kā arī zinātnē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ķīlis ir sācis vairākas reformas augstākajā izglītībā, tostarp izmaiņas augstskolu akreditācijā, kā arī paredzēts palielināt svešvalodu lietojumu augstskolu studiju programmās un piesaistīt ārvalstu mācībspēkus. Tāpat arī šobrīd asu reakciju ir izraisījusi ministra iecere piešķirt budžeta finansējumu tikai kvalitatīvākajām augstskolu studiju programmām.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais