Daugavpils Universitātes studenti arī pret Ķīli

Kopā ar citu Latvijas augstskolu studentu pašpārvaldēm arī Daugavpils Universitātes (DU) Studentu padome ir atsaukusies Latvijas Studentu apvienības (LSA) aicinājumam visu Latvijas augstskolu studentiem apvienoties neuzticības izteikšanā izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim (RP), aģentūru LETA informēja DU Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tādējādi šā gada 14.novembrī pēc DU Studentu padome iniciatīvas tika sasaukta Senāta ārkārtas sēde, kurā visi klātesošie Senāta locekļi izteica atbalstu minētajai studentu iniciatīvai.

Senatori ar vienbalsīgu balsojumu izteica neuzticību Ķīlim par nekompetentu reformas procesa vadību; manipulēšanu ar sabiedrisko domu; Latvijas augstākās izglītības nozares graušanu; augstskolu viedokļa ignorēšanu lēmumu izstrādē; Latvijas augstākās izglītības prestiža graušanu.

DU Studentu padome ir sākusi arī studējošo parakstu vākšanu, kas turpināsies līdz piektdienai, 16.novembrim.

Pēc Senāta sēdes Studentu padomes locekļi devās uz Rīgu, uz Latvijas Studentu apvienības ārkārtas sēdi.

Pamatojoties uz novembra sākumā presē publiskoto alternatīvo Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas augstskolu studiju programmu izvērtējumu, kas ir radījis plašu rezonansi sabiedrībā, Latvijas Studentu apvienība (LSA) ir aicinājusi visu Latvijas augstskolu studentus apvienoties neuzticības izteikšanā Ķīlim par milzīgu kaitniecību augstākās izglītības nozarei, tās personālam un studentiem, kā arī Latvijas augstākās izglītības prestiža graušanu starptautiskā mērogā.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais