Izglītības, kultūras un sporta departamentam nākamgad plāno 124 miljonu latu budžetu

Jaunizveidotajam Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam nākamgad plānots 124 miljonu latu liels budžets, liecina pašvaldības deputātiem sagatavotie materiāli.

2010.gadā departamenta budžetā pašvaldības dotācija paredzēta gandrīz 70 miljonu latu liela, valsts mērķdotācija - 40,7 miljonu latu liela, bet maksas pakalpojumu ieņēmumi - 13,6 miljoni latu.

Pašvaldības dotācija salīdzinājumā ar 2009.gadu samazināta par 16,2 miljoniem latu jeb 18,8%, bet valsts budžeta dotācija par 32,5 miljoniem latu jeb 44,5%, kas tiks precizēta pēc likuma "Par valsts budžetu 2010.gadam" pieņemšanas.

Maksas pakalpojumu ieņēmumi plānoti 13,6 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar 2009.gadu plānoti gandrīz tādā pašā apjomā, samazinājums ir tikai par 24 762 latiem.

Kopējais budžeta komisijas noteiktais kontrolskaitlis departamenta darbības nodrošināšanai 2010.gadam noteikts 1,54 miljoni latu, tajā skaitā atlīdzībai - 1,2 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar 2009.gada budžetu ir samazināta par 2,3 miljoniem jeb 67%.

Palielinot kontrolskaitli par 364 377 latiem, samazinājums atlīdzībai salīdzinājumā ar 2009.gadu būtu 53,5%, ieskaitot atlīdzības samazinājumu, kas saistīts ar grāmatvedības funkciju centralizāciju Rīgas domes Finanšu departamentā. Izglītības departaments atkārtoti lūdz akceptēt papildu nepieciešamo finansējumu jaunizveidotā departamenta funkciju nodrošināšanai virs noteiktā kontrolskaitļa 364 377 latu apmērā.

Saskaņā ar Sociālā atbalsta veidu izvērtēšanas darba grupas sanāksmē Izglītības departamenta sagatavotajiem un akceptētajiem priekšlikumiem par budžeta programmas "Pabalstu izmaksai vecākiem (aizbildņiem) sakarā ar pirmsskolas vecuma bērnu nenodrošināšanu ar vietām Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs" pārtraukšanu un ietaupīto finanšu līdzekļu apjomu 1,9 miljonu latu novirzīšanu papildu jaunu grupu iekārtošanai un atvēršanai, kas nodrošinātu papildus 776 vietas bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs, Izglītības departaments piedāvā iepriekš minētās programmas vietā izveidot programmu "Pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla paplašināšana".

Izglītības departaments lūdz akceptēt arī papildu finansējumu 2010.gada budžetā Rīgas pašvaldības līdzdalības nodrošināšanai X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos 363 268 latu apmērā.

Kultūras departaments lūdz noteikt kontrolskaitli Jūgendstila centra budžetam 239 604 latus, no kura pašvaldības dotācija būtu 171 226 lati.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja departamenta budžeta projektu skatīs 17.novembrī.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāti 3.oktobrī pēc garām diskusijām nolēma līdz gada beigām apvienot Izglītības un Kultūras departamentu.

Apvienojot Kultūras departamentu ar Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu, līdz 30.decembrim jāizveido Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Apvienotā Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora amatam tiks rīkots konkurss, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Āboliņa.

Par konkursa izsludināšanu lems departamentu apvienošanas laikā. Līdz apvienotā departamenta direktora atrašanai tā vadītāja pienākumus pildīs pašreizējā Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Svarīgākais