Cīņā pret cūku gripu varētu iesaistīt studentus

Farmaceites kādā aptiekā Krievijā © Scanpix

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) cīņai pret jaunās gripas A(H1N1) uzliesmojumu valstī būtu gatava piesaistīt aptuveni 550 universitātes studentus.

Universitāte radusi iespēju mobilizēt 300 piektā un sestā kursa medicīnas fakultātes studentus un 250 rezidentus primārajā veselības aprūpē un neatliekamajā medicīniskajā aprūpē darbam gan Rīgā, gan visā Latvijā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija pašlaik aktualizē visu medicīnas dienestu gatavību iespējamam saslimšanas uzliesmojumam Latvijā. Tāpēc Latvijas Infektoloģijas centram (LIC) uzdots katru dienu plkst.9 iesniegt informāciju par jaunās gripas un sezonālās gripas izplatību valstī un epidemioloģisko situāciju.

Ģimenes ārstu asociācijām lūgts sniegt informāciju par ģimenes ārstu gatavību darbam saslimšanas paasinājuma periodā, nodrošinot elastīgus un pagarinātus pieņemšanas laikus akūtajiem pacientiem, paplašināt mājas vizīšu skaitu, kā arī nodrošināt iespējas pacientiem saņemt telefona konsultācijas. Katastrofu medicīnas centram uzdots apkopot informāciju par slimnīcu gatavību uzņemt pacientus ar gripas komplikācijām.

Svarīgākais