Sešas Rīgas skolas pielāgos bērniem ar kustību traucējumiem

Rīgas pašvaldība plāno uzlabot izglītības iespējas bērniem ar īpašām vajadzībām, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta preses sekretāre Liene Pētersone.

Īpašuma departaments patlaban izsludinājis konkursu sešu vispārizglītojošo skolu pielāgošanai bērniem ar funkcionāliem (kustību) traucējumiem. Konkursā var pieteikties līdz 20.novembrim.

Projekta mērķis ir Rīgas vidusskolu pieejamības nodrošināšana izglītojamiem un citām personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Darbu gaitā izglītības iestādēs paredzēts pie ieejas izbūvēt pandusus jeb uzbrauktuves un veikt durvju aiļu platuma pielāgošanu, ārdurvju, iekšdurvju uzstādīšanu, nodrošinot cilvēkiem ratiņkrēslos netraucētu pārvietošanos.

Tāpat plānots veikt iekštelpu apdares darbus, grīdas klājuma ierīkošanu ar neslīdošo cieto segumu, speciālu tualešu uzstādīšanu cilvēkiem ar kustību traucējumiem un veikt liftu izbūvi nokļūšanai visos ēku stāvos.

Izglītības, jaunatnes un sporta departaments projektā paredzēto darbu veikšanai izvēlējis tādas izglītības iestādes kā Rīgas 1.vakara (maiņu) vidusskolu Sīmaņa ielā 14/16, Rīgas 84.vidusskolu Lielvārdes ielā 141, Rīgas 45.vidusskolu Ropažu ielā 34, Rīgas 62.vidusskolu Aviācijas ielā 15, Rīgas 74.vidusskolu Induļa ielā 4 un Rīgas 15.vidusskolu Visvalža ielā 9.

Latvijā ir aptuveni 10 000 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vispārējās izglītības vecumā, atbilstoši "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras" sniegtajai informācijai, 1700 no tiem ir Rīgas iedzīvotāji. Skolu pielāgošana bērniem ar funkcionāliem (kustību) traucējumiem ir nozīmīgs ieguldījums, lai veicinātu vienlīdzīgas iespējas kvalitatīvas vispārējās izglītības iegūšanai visiem izglītojamajiem, tai skaitā arī bērniem ar kustību traucējumiem.