Ķīļa birojs Ratnieka vietā LTV lūdzis sarunu partneri, kas pārstāvētu studentu intereses

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis skeptiski vērtē Latvijas Studentu apvienības prezidenta (LSA) Edvarda Ratnieka lomu un motīvus studentu interešu pārstāvniecībā, tādēļ ministra birojs vēlamības formā Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta producentei lūdzis piedāvāt citu personu vai neērtu sarunu biedru, kas pārstāvētu studentu intereses, aģentūrai LETA skaidroja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs.

 Tukišs apgalvoja, ka pēdējo nedēļu notikumi aizvien vairāk apliecina, ka Ratnieks nepārstāv visu Latvijas studentu intereses. Jau divu augstskolu studentu asociācijas ir izstājušās no LSA, kā arī vairāki LSA pārstāvji neoficiāli pauž neapmierinātību ar Ratnieka politiskās karjeras veidošanu, par platformu izmantojot LSA.

Ministra padomnieks piebilda, ka Ratniekam esot vērā ņemams personiska rakstura interešu konflikts attiecībās ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), kas saistīts ar ģimenes apstākļiem, proti, Ķīla ierosinātās IZM reorganizācijas rezultātā no Politikas koordinācijas departamenta vadītājas amata tikai aizrotēta uz valsts aģentūru "Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru" Ratnieka mamma Dace Ratniece.

"Taču Ziņu dienests ir tas, kas pieņem lēmumus, un ministra birojs tos respektē. Turklāt savā rīcībā ministrs ir apliecinājis gatavību runāt ar visiem un to arī nenogurstoši darījis," piebilda Tukišs.

Kā aģentūrai LETA sacīja Ķīlis, viņš nav iejaucies LTV raidījuma "100.panta preses klubs" dalībnieku izvēlē un intervijas neatsaka nevienam no medijiem. "Manuprāt, pirmkārt, tika jautāts, vai ir zināms, ka Nils Sakss strādā arī par sabiedrisko attiecību speciālistu partiju apvienības "Saskaņas centrs" izdevumam. Ir savādi, ja strādā gan par žurnālistu, gan sabiedrisko attiecību speciālistu politiskajam spēkam. Iespējams, tas būtu jādeklarē, un tas arī tika izdarīts. Otrkārt, pašlaik nav saprotams, kas ko pārstāv LSA, un man liekas, ka par to bija saruna ar Ziņu dienestu, taču es personīgi šajās sarunās nebiju iesaistīts. Es domāju, ka politiska ieinteresētība sabiedrisko attiecību pārstāvim ir fakts, par ko ir jāzina diskusijas dalībniekiem," teica Ķīlis.

Kā ziņots, LSA prezidents Ratnieks vairākām valsts amatpersonām iesniedzis vēstuli ar lūgumu izskatīt 14.septembrī LTV raidījumā "100.panta preses klubs" izskanējušo paziņojumu, ka izglītības un zinātnes ministra Ķīļa birojs ir izkārtojis viņa nepiedalīšanos raidījumā.

"Šāda situācija, ka tiek ierobežota vārda brīvība, nav pieļaujama, tāpēc sagaidu operatīvu rīcību atbilstoši atbildīgo amatpersonu kompetencei," uzsvēra Ratnieks.

Svarīgākais