Latvijas vēstnieks Japānā uzstājas ar lekciju Meikai universitātē

12.novembrī Latvijas valsts proklamēšanas 91.gadadienas pasākumu ietvaros, Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars uzstājās Japānas Meikai universitātes tūrisma un viesmīlības fakultātē ar lekciju par Latviju, tās vēsturi, kultūru un tūrismu.

Lekciju apmeklēja aptuveni 200 studenti un 15 pasniedzēji, to starpā arī fakultātes dekāns un universitātes rektors. Lekcija tika uzņemta ar lielu interesi un pēc tās tika uzdoti daudzi jautājumi par Latvijas tūrisma stratēģiju, tās attīstību un salīdzinājumu ar Japānu, kā arī tika uzdoti vairāki jautājumi par Latvijas iedzīvotājiem un kultūru.

Pirms lekcijas notika tikšanās ar universitātes rektoru Tošikadzu Jasui (Toshikazu Yasui), kurš informēja, ka pašlaik tieši tūrisma un viesmīlības fakultāte, kas ir dibināta pirms 5 gadiem, liek īpašu uzsvaru uz starptautisko apriti, lai tās absolventi varētu strādāt tūrisma nozarē, tādējādi pielietojot tās zināšanas un pieredzi, kuru ir guvuši augstskolā. Vēstnieks izteica cerību, ka nākotnē Meikai universitātei izdosies izveidot sadarbības saites ar kādu no Latvijas augstskolām veicinot Latvijas un Japānas studentu apmaiņu.

Latvijas vēstnieks ir pirmais ārvalstu vēstnieks, kas šajā universitātē ir sniedzis lekciju. Universitāte un vēstniecība pauda pārliecību, ka iesāktā labā sadarbība turpināsies arī nākotnē.

Svarīgākais